Kaj narediti, če vam pobegne mačka?

Ko vam pobegne mačka, zna to biti izredno stresno. Ne veste, ali je v nevarnosti, kaj počne, kdaj se bo vrnila … Seveda pa je to lahko blazno stresno tudi za vašo kosmatinko, saj so v nepoznanem okolju pogosto negotove in prestrašene. Pri mačkah, ki so zunanje, je potepanje morda nekoliko manj nenavadno, je pa zato pri notranjih mačkah pobeg še toliko bolj zaskrbljujoč. Je pa, ne glede na mačko, takšno dejanje lahko ogrožujoče. Tukaj je nekaj idej, kako mačko čim prej privabiti, da se vrne domov.

Pri mačkah, ki so zunanje, je potepanje morda nekoliko manj nenavadno, je pa zato pri notranjih mačkah pobeg še toliko bolj zaskrbljujoč.

BREZ PANIKE

Seveda je to veliko lažje reči, kot storiti, a je to res izrednega pomena. Zelo pogosto se zgodi, da je mačka kje v okolišu, a se skriva. Če bo pri vas zaznala strah in paniko, je večja možnost, da se vam ne bo upala približati.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

VIRI:
https://petfbi.org/
https://littlemisscat.com/