Idealen mačji dan

Ste se kdaj vprašali kakšen bi bil idealen mačji dan? Brez hitenja, številnih opravkov zaradi katerih preživimo veliko časa zdoma in z vsemi aktivnostmi, ki jih muce obožujejo vred? Prvi korak do realizacije idealnega mačjega dne je sestava urnika, ki pa je lahko uspešna le ob predhodnem poznavanju mačjih zahtev po hrani, igri in spancu.

Spanje

Mačke spijo več kot ljudje, zbujajo pa se veliko pogosteje. Med mucami obstajajo razlike v dolžini spanca, v splošnem pa spijo med 13 in 19 ur na dan. Količina spanca je odvisna od stopnje aktivnosti v okolju. Izključno notranje muce v splošnem spijo več kot prostoživeče muce, ki se morajo za svojo hrano potruditi. Nekatere muce podaljšajo svoj spanec tudi zaradi zdolgočasenosti.

Igra

Muce preprosto obožujejo igro. Z zagotavljanjem zadostne stimulacije ohranjamo tako psihično kot fizično zdravje muce. Tu imamo neskončno mnogo možnosti, saj imajo muce odlično lastnost, da lahko skorajda vsak predmet spremenijo v igračko.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Anja Šajn

Viri:
www.petplace.com