Ali mačka potrebuje ovratnico?

Ali bo mačka nosila ovratnico, je odvisno tako od vas kot tudi od mačke same. Obstaja veliko razlogov, zakaj mački nadeti ovratnico in pa tudi, zakaj je naj ne bi imele.

Ali mačka potrebuje ovratnico

Zakaj da?

Mačja ovratnica in identifikacijska oznaka lahko hitreje pripeljeta pogrešano mačko domov, saj vsakomur, ki najde vašo mačko, takoj pokažeta, kako vstopiti v stik z vami. Prav tako kažeta, da vaša mačka ni potepuška. Pogrešane mačke pogosto vzamejo ljudje z namenom, da jim ponudijo dom ali pa jih peljejo v zavetišče. Ovratnica pa vsem pokaže, da ima mačka že ljubeč dom. Prav tako jo lahko tudi lažje prepoznate.

Ovratnice z zvončkom pomagajo lažje locirati mačko v hiši ali zunaj, saj zaradi zvoka zvončka slišite, kje se mačka nahaja. Poleg tega pa lahko zvok preplaši zunanje ptice, ki jih mačka želi uloviti.

Ovratnice za zatiranje zunanjih zajedavcev so eden izmed načinov za preprečitev bolh in klopov.

Zakaj ne?

Mačke veliko plezajo, se skrivajo in raziskujejo manjše prostore. Zaradi ovratnice lahko pride do poškodb, največkrat je to lahko zadušitev. Med igro, lovom, raziskovanjem in tudi bežanjem pred nevarnostjo se lahko mačka ujame za štrleč predmet in kar hitro se lahko naredi nezgoda.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Lara Žerovnik

Viri:

https://www.burgesspetcare.com

https://supakit.co

https://www.pdsa.org.uk

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na Muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–