Zeliščni vrt za vašo mačko

Četudi niste izkušen vrtnar, vam vzgoja zelišč ne bi smela delati preglavic. Zeliščni vrt ne zavzame veliko prostora, lonček in okenska polica bosta zadostovalo. Če bo lonček z zeliščem še na soncu, ste na dobri poti do uspeha. Kot skrbnik mačke boste zagotovo veseli informacij o zeliščih, ki jih lahko gojite in z njimi pomagate izboljšati zdravje svoje kosmatinke. Tako imate zeliščni vrt zase in za svoje živalske prijatelje, brez nepotrebnih skrbi, da bi katero izmed zelišč povzročilo težave vaši mački.

Mačja meta je kraljica med mačjimi zelišči. Iz enega samega razloga: na mačke deluje pomirjevalno in jih naredi srečne. Vendar pa mačja meta ne deluje na vse mačke, zato morate vaši mački ponuditi še ostalo paleto užitnih mačjih zelišč.

Če ste ljubitelj mačk, vam mačja trava ne bi smela ostati nepoznana. Morda niste vedeli, da mačja trava ni nič drugega kot ovsena ali pšenična trava, ali pa kombinacija obeh. Zasaditev le te je povsem enostavna. Semena enostavno posadite v zemljo in že po nekaj tednih boste imeli zdrav in slasten oprigrizek za vašo mačko. Trava naj zraste v višino do 30 cm, nato jo režite. Če bi trava preveč zrasla, lahko ustvari semena, ki pa so strupena za vašo mačko. Mačjo travo naši kosmatinci uživajo zaradi izboljšanja in uravnavanja prebave.

Limonska trava naj v višino zraste do 90 cm, če seveda hočete, jo lahko že prej porežete. Tako ljudje, kot mačke obožujejo njen vonj. Nekateri celo trdijo, da ima njihova mačko to rastlino raje kot katerokoli drugo. Limonska zdrava je zelo zdrava in ima številne koristi. Deluje antiseptično, protiglivično, kot sedativ, proti parazitom in izboljšuje prebavo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

 Lidija Puš

Viri:
healthypets.mercola.com
www.smartlivingnetwork.com
www.petmd.com