Zakaj mačke mahajo z repom?

Mačke lahko pokažejo več načinov mahanja z repom, ki je zelo značilno ter predstavlja obliko telesne govorice. Njihove kretnje so bolj kompleksne kot pri psih in včasih lastniki težko ugotovimo, kako se naša mačka počuti.

Mačji rep je zelo izrazit, zato nam lahko pri dešifriranju njegovega pomena pomaga tako prepoznavanje njegovega položaja kot gibanja. Mačke imajo seveda tudi ostale oblike telesne govorice, vse od položaja telesa, mimike obraza ter pozicije ušes. Pripravili smo opis najpogostejših premikov ter položajev repa pri mačkah, ki vam lahko pomaga pri prepoznavanju počutja vaše ljubljenke.

Navpičen položaj repa z drgetanjem

Navpičen položaj repa, ki drgeta je pogost znak prijateljskega pozdrava. Pokončen rep je ponavadi znak, da je mačka vesela in samozavestna. Kadar se temu pridruži še tresenje repa pa pomeni, da se ob pogledu na vas v njej sprožijo prijetna čustva.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri: