Zakaj mačka (nenačrtovano) hujša?

Mačka lahko izgublja telesno težo takrat, ko se poveča njeno gibanje ali zmanjša količina zaužite hrane. A izguba telesne teže je lahko tudi znak določenih bolezenskih stanj. Preverite možne razloge, zakaj mačka hujša ter nasvete, kako ukrepati.

Kako ugotoviti, če mačka hujša?

Včasih je težko oceniti, če mačka zgubi telesno težo, saj se hujšanje pogosto pojavi  postopoma. Ocena je težja tudi pri mačkah, ki imajo več dlake. Najbolje je, da mačko redno tehtate. To naredite tako, da najprej stehtate samo sebe, nato pa v naročje vzamete mačko in ponovno stopite na tehtnico. Tako boste točno vedeli, koliko mačka tehta, tehtanje pa opravite enkrat tedensko.

Če se vam zdi, da je vaša mačka shujšala, preteklih podatkov o teži pa nimate, pobrskajte za starimi fotkami mačke in jih primerjajte s sedanjimi.

Zakaj mačka hujša?

Kot že omenjeno, je hujšanje lahko posledica povečane aktivnosti ali zmanjšane količine zaužite hrane. Že samo pomanjkanje apetita je lahko posledica bolezni.

Preverite možne vzroke za pomanjkanje apetita >

Če mačka ob enaki aktivnosti in količini zaužite hrane vseeno izgublja telesno težo, gre najverjetneje za bolezensko stanje, ki je lahko bolj ali manj resno. Predstavljamo možne razloge, zakaj mačka hujša.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.