Zakaj imajo muce raje “neljubitelje” mačk?

Muce so zelo zapletena bitja, ko tema nanese na izkazovanje nežnosti. V trenutku, ko si zagrizeni ljubitelji muc želimo dvigniti svojo kosmatinko v naročje in jo zasuti z ljubeznijo in nežnostjo ta še preden se sploh zavemo oddrvi z dosega naših rok. Tako ostanemo praznih rok in z grenkim priokusom razočaranja in zavrženosti. Nasprotno pa, ko imamo polne roke dela in se za muco sploh ne zanimamo je ta nenehno v naši bližini, na mizi ali ob računalniku in seveda s smrčkom išče tudi pot do našega naročja.

Ljudje, ki muc ne marajo ali se jih nemara bojijo se poskušajo izogniti njihovemu pogledu. Želijo si biti neopaženi in ohraniti določeno razdaljo, daleč stran od njih. A še preden jim to uspe je muca z glasnim predenjem že na poti v njihovo bližino. Tudi vas ta ironičen pojav vedno znova spravlja ob pamet?

Vsa agresija v mačjem svetu se prične s strmenjem v oči. Sramežljive in boječe muce se pogledu izogibajo. To vedenje pa nenamensko poosebijo tudi ljudje, ki mačk ne marajo, zato se naše ljubljenke ob njih počutijo najbolj varno in sproščeno. V mačjem jeziku se njihovi ljubitelji vedejo preveč agresivno. S strmenjem naravnost v oči, zasledovanjem in glasnimi komplimenti, ob tem pa še dolgimi rokami, ki grabijo po njej za muco neznani ljudje predstavljajo grožnjo, ki se ji želi na vsak način izogniti. To je lahko odgovor na to, zakaj se nobena izmed njih ne želi crkljati v vašem naročju, ko obiščete prijatelje.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Anja Šajn     

Viri:
www.slate.com
www.cat-world.com.au