Vse, kar morate vedeti o kastraciji mačka

Kastracija je operativni poseg, pri katerem mačku odstranijo moda in posledično prekinejo izločanje testosterona v telo ter obenem odpravijo sposobnost oplojevanja. Vsekakor pa je kastracija, poleg sterilizacije, ključnega pomena za reševanje problematike zapuščenih živali.

vse kar morate vedeti o kastraciji mačka

Kaj je kastracija?

Kastracija je operativni poseg, pri katerem mačku odstranijo moda. S tem se prekine izločanje hormona testosterona v telo, ki sproža gonitveni nagon pri mačkih. S kastracijo posledično dosežemo, da maček ni zmožen oploditi mačke oziroma je neploden. Pa vendar ima kastracija tudi nekaj ostalih prednosti, ki pozitivno vplivajo na zdravje in življenje vašega mačka.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

VIRI:

https://icatcare.org

https://www.pdsa.org.uk

https://www.vets-now.com/

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–