VIDEO: Zgodba slepega mucka, ki se vas bo dotaknila

Spoznajte zgodbo pogumnega Pinnochia. Zagotavljamo, da vam bo povrnila optimizem za premagovanje vsakodnevnih izzivov.

Zgodba mucka Pinnochia se začne res žalostno. Skrbniki so ga zapustili in enostavno pozabili nanj. Dobrosrčni ljudje so ga našli na letališču. Bil je v zelo slabem stanju, še posebej njegove oči, ki so bile močno poškodovane. Na žalost je bila poškodba premočna, zato je naš kosmatinček ostal brez oči. Pinnochio se je moral sprijazniti z dejstvom, da je slep.

Vendar brez srbi! Pinnochijeva zgodba se je kmalu začela izboljševati. Zanj so se našli posvojitelji in dobil je nov dom. Poleg ljubečega doma pa je dobil tudi prijatelja za življenje! Mucek Jimmy Cricket sicer ni bil slep, vendar je imel veliko srce.  Bil je njegov velik brat, njegova opora in  prijatelj. Prišel je ravno v času, ko ga je najbolj potreboval. S pomočjo velikega brata je Pinnochio dobil motivacijo za igranje, raziskovanje in druženje.

Pinnochio je čisto običajen muc. Morda res ne vidi, vendar njegova volja do življenja dokazuje, da nikoli ne obupamo. Nosi pa tudi pomembno sporočilo: »Če imamo ob sebi osebo, ki nas ima rada in verjame v nas je vse mogoče!«

Poglejte si spodnji video in sami presodite.

 

Lidija Puš