VIDEO: Vojaku je rešil življenje

Vsak izmed nas se znajde v momentu, ko ga popadejo črne misli. Takrat se nam zdi, da je cel svet proti nam. Preletavajo nas črne misli, postajamo otožni in ne vidimo več izhoda. Takrat potrebujemo nekoga, ki nam pomaga in nam pokaže svetlo luč, topel objem in prijazne besede.

Spoznajmo zgodbo vojaka Josha. Josh se je pravkar vrnil domov  iz misije. Imel je rano-čustveno rano. Obdajali so ga turobni občutki, le-ti so ga vseskozi vznemirjali. Dobil je diagnozo možganska poškodba in posttravmatska stresna motnja. Motnja se je razvila do take mere, da so se mu vsakdanje stvari zdele težke in ni več nikakršnega smisla. Doletelo ga je najhujše, misli o samomoru. Tistega dne se je Josh hotel posloviti za vedno in takoj, ko je spisal poslovilno pismo, si je na dvorišču privoščil še zadnji cigaret. Njegovo poslednjo kajenje je zmotil majhen mucek, ki je prilezel iz grmovja in glasno mijavkal. »V momentu, ko sem mucka vzel v svoje naročje, sem pozabil na svoje težave in se osredotočil na njegove,« pove Josh. Josh je mucka začel hraniti vsak dan, v njem je našel oporo, nekoga, ki ga ne obsoja, ampak ga ima preprosto rad. Nekega dne je muc izginil. Josh je bil sicer žalosten, vendar neskončno hvaležen za mačjega angela.

Nekaj mesecev kasneje sta se z dekletom odločila, da posvojita mucka. Odšla sta v lokalno zavetišče, kjer ga je čakalo presenečenje. V eni izmed kletk je Josh zagledal svojega mačjega rešitelja. Neverjetno naključje in usoda, ki ga je znova prinesla v njegovo življenje. Mucek je dobil svoj za vedno dom, Josh pa ima vseskozi ob sebi svojega mačjega angela.

Poglejte si video in bodite priča tej neverjetni zgodbi.

Lidija Puš