VIDEO: Mačke, ki obožujejo zimske radosti na snegu

Zima trka na vrata, otroci že komaj čakajo na dogodivščine na snegu, od sankanja do ustvarjanja snežnih mojstrovin, vendar pa otroci niso edini, ki tako znajo uživati v snežnih radostih. Tudi mačke namreč znajo uživati v sveže zapadlem snegu.

Že majhna količina snega, ki zapade, navduši mačke za nove dogodivščine, sneg postane njihov plenilec in hkrati najbolj zanimiva igrača v zimskem času. Od metanja lahkega snega v zrak in lovljenja tega, kar omogoča igranje plenilca tudi v zimskih dneh, kjer je pokrajina prekrita s snežno odejo. Prav tako obožujejo sveže zapadlo debelo snežno odejo, kjer lahko kopljejo in ustvarjajo svoje poti po dvorišču. Ne glede na njegovo višino z veseljem vedno skočijo v novo zapadli svež sneg, sploh kadar je le-ta severni in lahek kot puhast oblak.

Prav tako obožujejo narejene snežene tunele in igluje, kjer se lahko še bolj razigrajo. Seveda pa imajo mačke izredno rade družbo pri igri in tudi tukaj na snegu ni to nobena izjema. Lovljenje je skoraj najboljša zimska zabava, kar jo lahko mačke imajo. Za vpogled v mačjo igro na snegu pa si poglejte spodnji video.

Vesna Popovič