Težave z mačjim straniščem

Da mačko prepričamo v uporabo mačjega stranišča, je včasih lahko precejšen izziv. Nekateri mucki potrebujejo precej časa, da se navadijo nanj. Kako pa jim lahko pomagamo, da sprejmejo stranišče za svoje? Majhni mucki in mačja stranišča včasih ne gredo skupaj, zato dr. Staci Cannon (Metro Animal Care and Control, Nashville) izpostavlja nekaj nasvetov in trikov, s katerimi mačjim prijateljem lahko pomagate pri hitrejšem navajanju na stranišče.

Kje tiči problem? Kako lahko muckom pomagamo?

Dr. Cannon poudarja, da moramo najprej izključiti morebitne zdravstvene težave. Mačkam lahko preglavice povzroča vnetje ali draženje v mehurju oz. v sečnem traktu. Pri starejših je vzrok za izogibanje stranišču tudi artritis, saj je vstopanje in izstopanje z bolečinami precejšen podvig. Prvi korak je torej pregled pri veterinarju, da izključimo vse zdravstvene dejavnike in lahko kasneje mucka brez skrbi učimo opravljanja potreb v stranišču (ne pred njim ali na parketu dnevne sobe).

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.lifewithcats.tv