Stvari, ki jih ljudje počnejo in jih mačke ne prenesejo

Se vaša mačka obnaša malce nervozno in slabovoljno? Jasno pokaže svojo jezo z ignoriranjem ali z drugim neprimernim obnašanjem? Kar vam mačka želi pokazati je to, da nekaj ni v redu. Kaj jo moti?

Mačke motijo skoraj enake stvari kot ljudi: da so osamljene; imajo premalo hrane; premalo igre; nečistoča (stranišča); da imajo premalo spanca (beri: manj kot 20 ur na dan) moti jih tudi hrup.

Mačke ne marajo, da jih zmotite pri ritualu čiščenja

Ko se mačka čisti, jo pustite na miru. Si predstavljate, da bi se vi natančno in precizno umivali eno uro, potem pa bi vas nekdo zopet umazal? To storite mački, če jo pobožate, ko se umiva. Svojo nalogo čiščenja je mačka vzela zelo resno: temeljito in natančno se je očistila, kar je terjalo kar nekaj časa in energije, in zdaj zaključuje svojo higiensko misijo. Če ste jo medtem pobožali, bo morala vse očistiti znova.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: