Sreča v nesreči mucka Harryja

Harry je dobro leto dni star muc, ki je neke aprilske noči imel nesrečo – bližnje srečanje z avtomobilom. Kot že velikokrat prej je bil ponoči na enem od svojih potepov. Te noči pa ga je na poti domov presenetil avto. Kot bi imel neko slutnjo, je njegov skrbnik v nočnih urah, ko se je iz nekega razloga prebudil iz spanca, šel ven, da bi ga poklical. Slišal ga je, a mu muc ni tako kot običajno švignil mimo nog v notranjost stanovanja. Takrat je skrbnik prižgal luč in zagledal Harryja ranjenega in okrvavljenega. S prijateljevo pomočjo ga je peljal k veterinarki, ki je odprla ambulanto v zgodnjih jutranjih urah in muca oskrbela. Bilo je jasno, da je Harry imel precej poškodovani obe zadnji tački. Skrbnik je bil v šoku, a je moral razmisliti, kako in kaj naprej. Harry je potreboval zapleteno operacijo, ki bi ji sledilo dolgo okrevanje.

Naslednji dan je skrbnik našel mesto nesreče, na cesti je namreč ostala nekaj deset centimetrov dolga krvava sled, katere se je še nekaj časa držalo nekaj muceve dlake. Na eni od zadnjih tačk mu je dobesedno posnelo kožo. To pa ni bilo vse, kar je skrbnik videl. Harry je po nesreči iskal pomoč. Krvave sledi so vodile do dveh sosednjih vrat hiše, v kateri s skrbnikom živita. V kratkem času, kar Harry tam živi svoje mačje življenje, se je namreč spoprijateljil tudi z drugimi stanovalci. Ko je skrbnik videl, kakšno voljo do življenja je muc s tem pokazal, je lahko storil samo eno – naredil je vse, da so Harryja spet »sestavili« in da je lepo okreval.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ana Bačelić