Skrivnosti za srečno življenje notranjih mačk

Zelo dolgo je v družbi veljalo prepričanje, da morajo mačke biti na prostem, saj so le tako lahko srečne. Danes vemo, da so notranje mačke prav tako srečne kosmate kepice, ki nas razveseljujejo s svojim predenjem in norčijami. Da pa bodo tudi naše notranje kosmatinke kar se da zadovoljne, smo pripravili 9 nasvetov, nad katerimi bo vaš muc gotovo navdušen.

Maček potrebuje svoj prostor

Vsak izmed nas potrebuje svoj osebni prostor in mačke niso nobena izjema. V stanovanju ustvarimo prijetno mesto za počitek, ki mačku hkrati nudi zasebnost. Prepričajmo se, da se kotiček nahaja na takšnem mestu, da se vanj ne morejo prikrasti drugi vsiljivci (morebitni drugi ljubljenčki, družinski člani …). Mačji prostor bo kosmatincu pomagal, da se bo počutil varno, hkrati pa ne bomo okrnili njegovega močnega občutka neodvisnosti. Odlično se v takšni vlogi odrežejo različni zaboji ali poličke na višjih mestih, kjer se maček počuti varno in ima pod nadzorom vso okolico pod njim.

Igračke ne smejo manjkati

Mačke obožujejo igro, zato potrebujejo nekaj mačjih igračk. Strokovnjaki priporočajo, da notranjim mačkam namenimo nekaj igračk za lovljenje, za premetavanje okoli in za skrivanje v njih. Zelo priporočljive so tudi t. i. interaktivne igrače, kot so različni »labirinti s hrano« ali laserji. Če vaš muc obožuje mačjo meto, imajo mnoge igračke le-to tudi v svojem polnilu, zato bo zabava zagotovljena.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.vetstreet.com