Se ljudje res delimo na mačjeljubce in pasjeljubce?

Dejstvo je, da je vsak človek, ki obožuje živali, po vsej verjetnosti dober človek. V bistvu obstaja majhen odstotek ljudi, ki hišnih ljubljenčkov ne marajo. Dejstvo pa je tudi, da se ljudje hitro radi popredalčkamo in tako je nastala prava mala vojna tudi med tistimi, ki imajo radi pse, in tisti, ki imajo radi mačke. Se ne strinjate?

Če dobro pomislite – ste že slišali kakšen prepir med tistimi, ki imajo radi hrčke in tistimi, ki imajo raje akvarijske ribe za domače živali? Za lažje nadaljevanje članka bomo ti dve vrsti ljudi, med katerima stalno potekajo argumenti, zakaj imeti raje psa oz. mačko, poimenovali kar pasjeljubci in mačjeljubci.

Mačjeljubci pasjeljubcem pogosto očitajo, da je pes bolj zahtevna žival, ki terja več časa in pozornosti, medtem ko pasjeljubci mačjeljubcem očitajo, da so mačke lene, dolgočasne in hinavske živali, primerne le za družbo starejšim gospem. Logično je, da bo vsak zagovarjal svoje ljubljenčke. Kadar se znajdete v takšnem prepiru, se raje začnite pogovarjati o tem, kaj vas druži: božanje živali, igranje z živaljo, močna ljubezen med vami in živaljo in si poskusite razbiti mite; mačke niso hinavske, sposobne so ljubiti in so pravzaprav izjemno pametne; in kužki niso nevarni ali zahtevni.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri:

www.lifehack.org
pets.webmd.com
www.thenational.ae