Priprave na prihod mačjega mladička

Razmišljate, da bi v svoj dom pripeljali mačjega mladička? Mladički se nam zdijo zelo ljubki, saj so prijazni, majhni in radi raziskujejo. Poleg tega, da so izjemno zabavni pa imajo tudi specifične potrebe in želja. Ravno zaradi tega je zelo pomembno, da je naš dom zanje varen in da se bodo v njem dobro počutili.

Mladi mucki se lahko zrinejo v še tako majhne prostore, ki se nahajajo v vašem stanovanju. Lahko se zmuznejo skozi majhne špranje ali se zataknejo v večje cevi. Stanovanje temeljito  preglejte in vse morebitne razpoke ter manjše odprtine prekrijte z rešetkami ali preprogami. Pospravite tudi nevarne osebne pripomočke kot so britvice, čistila, kemični svinčniki, igle ter ostali predmeti s katerimi se lahko mladički igrajo. Prekrijte tudi kable in žice, ter s površin odstranite predmete, ki se zlahka razbijejo. Ne pozabite, da mucki radi skačejo in plezajo, zato je pomembno, da odstranite tudi morebitne nevarne predmete na višje ležečih površinah.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri:
www.catster.com
www.thesprucepets.com