Priprava mačjega stranišča

Ko v svoj dom pripeljete mačko, je običajno prva težava, na katero naletite, opravljanje potrebe. Ker si tako vi kot vaša mačka želite živeti v čistem stanovanju, je mačko potrebno naučiti na uporabo mačjega stranišča. Nekatere mačke ga začnejo uporabljati povsem instinktivno same od sebe, vendar žal ne vse. Tudi potem, ko je mačka že privajena na stranišče, se lahko nenadoma zgodi, da ga preneha uporabljati. Če mačka iz kateregakoli razloga ne uporablja stranišča, je potrebno k težavi primerno pristopiti.

Izbira in postavitev stranišča

Za uspešno privajanje na mačje stranišče moramo najprej pripraviti stranišče samo. Stranišče mora biti dovolj veliko, saj se bo le tako mačka v njem dobro počutila – večje je, bolje je! Stranice ne smejo biti previsoke, še posebej, če imamo mačjega mladička ali starejšo mačko, da ne bo imela težav pri vstopu in izstopu. Za začetek je skoraj vedno bolje izbrati odkrito stranišče, saj se mnoge mačke v zaprtih straniščih ne počutijo dobro, lahko pa ga poskušate uvesti kasneje.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ana Ažman

Viri:
www.perfectpaws.com
www.wikihow.com