Podeželski tigrici; O mačjih kapricah

Podeželski tigrici sta že povsem ujeli jesenski ritem. Zaenkrat pridno lovita zadnje sončne žarke indijanskega poletja, ki nas zadnje dni prav radodarno razvaja. Najpomembneje pri vsem pa mi je to, da sem sedaj prepričana in pomirjena, da bosta uspeli sobivati tudi v stanovanju, ko se bo začelo tisto pravo in bolj z dežjem zaznamovano jesensko vreme.

Moja slaba vest, ker se z mačonkama vidimo čisto premalo, zaenkrat še ostaja. Res mi je grozno, saj sem bila do nedavnega navajena, da smo se vsak večer uspele vsaj malo pocartati in mi je bila ta rutina nekaj povsem samoumevnega. Sedaj pa smo vse tri kar precej prikrajšane. Še najbolj od vseh se mi zdi da trpi Maca. Macin problem je namreč ta, da uživam status njene najljubše osebe in se crklja samo z mano. Seveda ima vsak večer na razpolago tudi druga naročja (če je ne prehiti Meta, ki ob večerih prav tako hrepeni po stiskanju), a očitno se je z mano poklopila na neki višji ravni, kar ji v trenutnih razmerah ni ravno pisano na dlako.

Seveda takrat, ko smo lahko skupaj, izkoristim vsako minutko, da ju lahko opazujem in ugotavljam, ali imata kakšne nove hecne prebliske. Vsi mačji skrbniki namreč dobro vemo, da imajo muce svoje kaprice, ki povrh vsega ne ostajajo strogo zacementirane, ampak se po vetru malo spreminjajo, obnavljajo ali dograjujejo.

Prvi tak primer je Metino mijavkanje. Nedavno nazaj sem poročala o tem, da Meto mineva mačja zgovornost. Oh, kako sem se zmotila! Meta je prava mačja pevka. Vendar pa se pojavi težavica – je zelo zagnana pevka, vendar pa niti ne prav zelo talentirana. Njen predirni mačji glas bi prav dobesedno lahko segel v deveto vas in vsakič, ko sem doma, nestrpno in s strahom čakam, kdaj bom dobila kakšno pritožbo s strani sosedov, da imajo mačjega petja serenad pod balkonom dovolj.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar