Podeželski tigrici; Mikro bolezen, maksi skrbi

Oh, kako rada bi vam tokrat pisala o vsem, kar se je dogajalo v tem času – o Metinem prilagajanju, skakanju po travi, raziskovanju in drugih poletnih radostih. Pa ne morem. Zakaj? Ker imam že dva tedna v mislih nekaj popolnoma drugega. Ni zastonj rečeno, najprej zdravje, potem vse ostalo.

Z vsem veseljem in norčavostjo je Meta zelo verjetno s seboj prinesla še nekaj drugega – mikrosporijo. Prepričana sem, da je vsem mačjeljubcem ta zloglasna beseda dobro poznana, za tiste, ki imate to srečo, da se vam z njo še ni bilo treba srečevati, pa pojasnilo: gre za mačjo bolezen, ki jo povzročajo glivice in je zelo nalezljiva. Ne le za mačke, tudi za ljudi. In sumim, da sva tokrat žrtvi postali obe z Maco.

Diagnoza sicer še ni potrjena, a zgoditi bi se moral dobesedno čudež, da bi se ob vseh simptomih, ki se tako lepo skladajo med seboj, izkazalo, da ne gre za mikrosporijo.

Ko je bila Meta pred slabim mesecem dni na svojem prvem pregledu, je bila pregledana tudi s posebno lučko, ki izloči obstoj glivi. Muca je zdrava, juhu! A že nekaj dni kasneje so se mi po roki začeli pojavljati nenavadni izpuščaji. Niti zdravniki niso točno vedeli, za kaj bi lahko šlo, zato sem bila napotena na dermatološko kliniko. Kjer pa preiskav še niso mogli opraviti, saj sem si po nasvetu farmacevtke izpuščaje mazala s protiglivičnim mazilom.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar