Podeželska navihanca; S tačkami v zemljo…

Komaj sem čakala trenutek, ko bom lahko rekla, sedaj je pa res tu prava pomlad! Z Maco in Šmuelom že pridno predemo na sončku in lovimo sončne žarke, ki smo jih v zimskih mesecih tako zelo pogrešali.

Malo manj navdušena sem nad tem, da navihancev še vedno ni minila spomladanska mrzlica. Kljub temu da sta več kot navdušena nad vremenom, ju iz dneva v dan bolj »daje«. Preleviti bi se morala v pravo mačjo psihologinjo, da bi uspela dešifrirati vse njune fore!

Ta teden je na vrsto prišlo tudi spomladansko čiščenje. Z mamo sva se med drugim odločili, da našega benjamina prestaviva v večje korito. Projekt je bil kar uspešen, rožica se počuti odlično! Poleg večjega lonca je v kompletu prišla tudi nova, rahla zemlja. Verjetno vam je že vse jasno, kam tole pelje, kajne? Mehka, sveža zemlja ni v veselje samo rastlinici, nad njo se navdušuje tudi Maca. Ker vrt še ni prekopan, je pregreha še toliko slajša! Vsak dan se večkrat s tačkami zakoplje v lonec in po celi dnevni sobi raztrosi zemljo. Njeno veselje pa se niti približno ne prezrcali v moje veselje! Vedno znova pometam in pometam, obenem pa se sprašujem – je to res samo zaradi sveže zemlje? Se samo igra, ji je dolgčas, ali pa na ta način išče pozornost? Morda nekaj ne štima z mačjim straniščem? Maca dobro ve, da njeno početje ni prav zaželjeno. Po budnim človeškim očesom se bo benjaminu samo približala in nagajivo zrla vanj, dotaknila pa se ga bo samo bežno, ravno toliko, da za silo poteši skušnjavo. A čim njen budni nadzor za sekundo s pogledom odtava stran, je slej ali prej na tleh zajeten kupček zemlje!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar