Podeželska navihanca; Rambo proti novincu

No, in kot bi vreme prebralo, kaj sem zapisala v prejšnjem zapisu, nas je v času, odkar smo se z navihanci nazadnje oglasili, obdarilo z veliko pošiljko dežja! Navihanca sta vsa navdušena, jaz pa tako nekako na pol – težave s »popeskano« dlako so mimo, po drugi strani pa z dežjem vselej pridejo tudi blatne tačke in borbe, ko jih je potrebno očistiti.

Dež je kakopak okoli hiše pustil tudi obilne luže. Tega darila se je razveselil predvsem Šmuel. Kljub temu da imata navihanca ob vhodu na teraso ves čas nastavljeno posodico s svežo vodo, ni boljše vode od deževnice, ki jo lahko pije z mize na terasi. Za to »poslastico« se očitno splača potruditi in nekoliko več truda vložiti tudi v spretnostno plezanje. Domači sicer mačkonoma neradi pustijo na mizo, sama pa se jima prav po »mačje mamasto« nasmehnem in si mislim, da je to najbrž še najmanjša vragolija, za preostale pa po vsej verjetnosti sploh ne vemo. 😉

Končno napreduje tudi zdravljenje Macinega ušeska. Kapljice so trdovratne ušesne garje nazadnje le odpravile in močno držim pesti, da bo do naslednjega zdravstvenega ukrepa preteklo kar največ časa. Zadnjič sem opazila, da se je po Šmuelovem kožuščku smukal tudi klop. Nisem prepričana, ali sem ga ujela še preden se je Šmuela lotil za kosilo, ali pa vseeno ni bil čisto prepričan, ali bi se spustil v tako tvegano dejanje. Šmuel seveda ima ampulo in bi po vsej logiki moral biti zaščiten. A pri žužkih se res nikoli ne ve, kdaj in kam se bodo naselili, zato tudi previdnost ni nikoli odveč! Moje zdravilniške lučke so se že zasvetile v barvah oranžnega alarma in Šmuela sem kljub njegovi nejevolji pregledala od smrčka do konice repa. K sreči v kožuščku nisem odkrila nobenega nepovabljenega gosta, še toliko bolj vesela pa sem, da se letos še nismo srečali s skrivnostnimi rjavimi žužki, ki so mi sive lase povzročali lansko leto.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar