Podeželska navihanca; Potovanje mačjega pacienta

Dragi mačjeljubci, si lahko predstavljate, da je pred vami že 50. del mačjega dnevnika? Čas res hitro beži, moja mačja navihanca pa nove zgodbe za vas nabirata že skoraj 2 leti! Na žalost ne morem reči, da bomo okrogli jubilej obeležili s kakšno zelo veselo zgodbo, kar pa je morda dodatni razlog, da vztrajamo vsaj še nadaljnjih 50 delov!

Očitno sem s tem, ko sem v prejšnjem zapisu obujala spomine na Šmuelovo nesrečo, po nekakšni vudu poti uspela priklicati novo nezgodo. Šmuelu se je dobesedno čez noč nad očesom pojavila grozljiva bula, podobna majhni buški. Na njej se je naredila krasta, ki pa je muc zaradi umanjkanja določene tačke ni mogel tako zlahka spraskati. Mačkon je izgledal, kot da za svoje stanje sploh ne ve, nič ga ni bolelo, jaz pa se ga vsa v skrbeh sploh nisem upala dotakniti. Bula se je v enem dnevu prav strašljivo napihnila in iz nje se je začel cediti gnoj. Takrat sem se opogumila in pretipala, kaj se dogaja na njegovi glavi. Takoj, ko sem otipala bulo, se je iz nje ulil slap gnoja in dva dni sva ga redno izpumpavala. Upala sem, da se bo po tem stanje spontano popravilo. Sklenila sem, da ga bom, če po enem tednu ne bo nič bolje, peljala k veterinarju. Krasta je odpadla, rana je bila še bolj grozljiva kot pred tem, naredila se je nova krasta in ponovno se je začel nabirati gnoj. Nisem več odlašala, ubogega Šmihela sem naročila na pregled.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar