Podeželska navihanca; Odprtje nove lovske sezone

Z zadnjim tednom se je vsaj tista vremenska pomlad končno pokazala! Jupiiiii! Po kar precej dolgem času mi končno ni bilo pri srcu naravnost grozno, ko sem navihanca za nekaj ur pustila zunaj. Tokrat sta za izhod prosila kar sama in držim pesti, da bo takih dni v prihodnje čim več, saj smo zimskega mraza že vsi naveličani (sploh pa se mi že kolca po kratkih rokavih)!

No, in če se meni kolca po tem, da bi odvrgla podezelska-navihanca-odprtje-nove-lovske-sezonebundo, pulover in priškrtnila kakšen centimeter hlač, se Maci in Šmuelu nedvomno kolca po lahkem poletnem kožuščku. Menjava dlake je v polnem teku. Maco pridno »strgam«, ugotovila pa sem, da je priročno prstno krtačenje nadvse uporabno tudi pri Šmuelu. Izgleda, da letos njegova odpadla dlaka ne bo ostala nevidna, kot je to sicer v običaju. Razmišljala sem o novi krtači, zdaj pa si mislim – le zakaj bi jo sploh kupovala, ko pa ju lahko tako učinkovito uredim na tak enostaven način?

podezelska-navihanca-odprtje-nove-lovske-sezoneMaca je dobila tudi prvo letošnjo ampulo proti bolham. Priznam, da glede tega nisem ravno zgledna skrbnica, saj pozimi dostikrat naredim pavzo. Zadnjo ampulo mačkona dobita tam nekje oktobra, ko pa se ozračje ponovno ogreje, štartamo novo sezono. Žal nad ampulami nobeden od njiju ni prav navdušen.. Pri postopku obvezno potrebujem pomoč, saj se podezelska-navihanca-odprtje-nove-lovske-sezonemi oba upirata z vsemi štirimi tačkami! Zavidljive mačje gimnastične sposobnosti tu vselej pridejo prav, saj se zvijanje ne zaključi, dokler si dobesedno ne zapletem rok, navihanca pa se izmuzneta skozi kakšno nepredvideno špranjo. Morda pa bodo te težave komu v navdih, da izumi kakšno »mačje držalo«, ki bo vsem nam, skrbnikom srboritih mačkonov, olajšalo to nujno zlo.. Šmuela ampula še čaka in prav gotovo bo postopek tako kot pri Maci pospremljen z godrnjanjem, opletanjem in posledično tudi zamero. Še dobro, da imam pri obeh tak status, da je zamera po kakšne pol ure že pozabljena! 😉

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar