Podeželska navihanca; Obletnica usodnega ponedeljka

Pomlad nas letos na veliko razvaja s soncem, dežja pa je bore malo. Ampak tudi vsaka še tako super stvar ima svoje slabe plati. Pomanjkanje dežja se kar precej tesno povezuje tudi z mojima navihancema in nenazadnje z mano! Gotovo se boste vprašali, kako se lahko povežeta tako nezdružljivi temi kot sta »brezdežje« in mačke, ampak verjemite, da se lahko! Situacija je gotovo znana marsikateremu skrbniku podeželskih kosmatincev.

Navihanca suho vreme pridno izkoriščata tudi za valjanje po zemlji. Maco je brkljanje po rastlinicah v lončkih sicer bolj ali manj minilo, očitno je šlo za prehodno fazo. Sicer pa – le zakaj bi stikala po lončnicah (in bila povrh vsega za to še okregana), ko pa lahko svoje tačke sprošča na tako velikem mačjem igrišču, kot je zelenjavni vrt! Med skrbnim mačjim okopavanjem sveže prekopane zemlje si oba mačkona brez sramu in zadržkov privoščita tudi valjanje po zemlji. Izgleda, da gre kar za nekakšen mačji spa učinek. Ko pa zemljo predhodno še pogreje sonce, je užitek popoln.

Maca se kot prava dama po peščenem spa tretmaju tudi skrbno očisti. Če kak del kožuščka ostane neobdelan, se povalja še po travi, da zares odpravi vse sledi razvajanja. Kakopak je pri Šmuelu postopek nekoliko drugačen. On valjanja v travi ne pozna, pa tudi čiščenje ni njegov najljubši hobi. Piko na i doda še dejstvo, da je kar precejšnji del njegovega kožuščka bele barve. Verjetno ni potrebno posebej omenjati, da je belina z vsakem dnem manj sijoča.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar