Podeželska navihanca; Nenavadne mačje fore

Mi dovolite za začetek malo pojamrati? Ja, saj vem, da takšni začetki načeloma niso fajn za branje, ampak res si ne morem pomagati. Torej – poletje se je komaj dobro začelo, pa nam že polzi iz rok! Mogoče pričakujem preveč, nekateri bi verjetno rekli »daj no, bodi vesela, da nas je september še pripravljen razvajati z nekaj toplimi dnevi«. In tisti, ki bi to rekli, bi imeli čisto prav, a čim se začnejo meseci s končnico -ber, me že samo misel na to, da se spet začenjata mraz in tema, spravi v nejevoljo. K sreči tudi mačja navihanca ekspresno hitro začutita, da se obdobje vročine in iskanja sence bliža koncu, zato čez dan čas rade volje preživita tudi v hiši in malce omilita mojo godrnjavost.

Preden se posvetim pisanju o najatraktivnejšem dogodku tega tedna, naj vam zaupam še eno, za vas verjetno malo manj, zame pa nadvse senzacionalno novico – Šmuel se je končno pobotal z našo »novo« preprogo! Iz radovednosti sem seveda morala preveriti, kdaj sem v dnevniku pisala o tem, da imamo doma novo preprogo, ki je našega mačkona čisto vrgla s tira. To se je zgodilo 30. januarja letos, kar jasno nakazuje na to, da preproga zdaj sploh ni več tako zelo nova, Šmuel pa si je prilagoditveno obdobje mirno raztegnil na dolgih 7 mesecev! Ah ja, te mačje fore – najbolje, da se jih sploh ne trudim razumeti.

Ravnokar sem ugotovila, da je prav zanimivo, kako svoje mačje ljubljenke vedno želimo prikazati kot nadvse lepe, crkljive, prijazne, prijetne in sploh ah in oh. Skupnost podeželskih navihancev pa ima za seboj že toliko prigod, da ne vidim razloga, zakaj ne bi z bralci delila tudi malo manj prelestnih mačjih kapric. Vse muce jih zagotovo imajo, a skrbniki ponavadi poskrbijo, da se te dobro zakamuflirajo za podobo vsestransko popolne mačke. Pa saj ne rečem, da je to nekaj slabega, seveda je normalno in prav, da vidimo v svojih mačicah vse najboljše! Pa vseeno – zakaj ne bi ostalih razveselili tudi s tistimi hecnimi dejstvi, ki pričajo o tem, da ima vsaka mačja dama (in gospod) svoje, zelo specifične muhe in kaprice!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar