Podeželska navihanca; Napet spored mačje televizije

No, toliko o zimskem ritmu. Ne samo, da zunaj o snegu ni več ne duha ne sluha, vreme se je v pičlih dveh tednih tako otoplilo, da ponekod že iz zemlje sramežljivo kukajo prvi zvončki. Zvenim, kot da se pritožujem, v resnici pa je prav nasprotno! Čeprav vem, da niti približno ni okej, da zasnežene zime izginjajo in da se februarja že počasi poslavljamo od tistih najdebelejših bund, si ne morem kaj, da ne bi praznovala prave male osebne veselice! Prve dneve pomladi že tako nestrpno pričakujem, da si celo beležim, za koliko minut se je že podaljšal dan. No, zdaj sem se pa dokončno izkazala za malo usekano.

Navihana podeželska mačkona pa sta zelo očitno kar malo zmedena nad vso to brzinsko menjavo vremenskih razmer. Všeč jima že je, saj je lovljenje ostankov jesenskih listkov mnogo zabavnejše kot lovljenje snežink, ampak vidi se, da sta kljub vsemu še vedno nastavljena na zimski čas. Ko se zunaj izza oblakov kažejo sončni žarki in piha nič kaj mrzel veter, onadva brez kakršnekoli želje po osebnem preverjanju zunanjega stanja dogajanje ležerno spremljata z udobnega kavča.

Resda se ne mačkona še ne angažirata do te mere, da bi se sama napotila novim avanturam naproti, a z aktualnim stanjem je še vedno treba biti seznanjen! Zato je vedno bolj v uporabi mačji tv, kjer vedno predvajajo program v živo – že res, da je kačji program postal zehajoče dolgočasen, a v dnevnem času so še povečali obseg ptičjih oddaj (morda pa ptičji instinkt res deluje hitreje kot mačji – ptički so namreč ekspresno hitro ugotovili, da se v takšnem vremenu že splača kolovratiti naokrog), popestrili pa so tudi nočni program. Neeee, mačja televizija ne predvaja nobenih oddaj o mačjih zmenkarijah, ko se zvečeri, je čas za kriminalke!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar