Podeželska navihanca; Mačji pustni eksperiment

Tale pomlad pa prav zares meša štrene! Mislim, da smo v zadnjih 14-ih dneh doživeli prav vse, od sonca, do snega in martinčkanja na soncu. Slednje smo z navihancema izkoristili tudi za prvi pomladni fotošuting na dvorišču. Uspelo pa mi je fotkati tudi stezico, ki sta jo s svojim pohajkovanjem v travo začrtala Maca in Šmuel!

Sploh Maci je pomladno vzdušje popolnoma zmešalo podezelska-navihanca-macji-pustni-eksperimenthormončke. Razpoloženja menja kot kakšna najstnica (no, pa saj je prav zares v najlepših mačjih letih) in se pravzaprav sploh ne zmore zares umiriti. Počitki v moji sobi so bili kmalu po novem letu pozabljeni, sledenje po hiši in skakanje v naročje, kadarkoli in kjerkoli dobi priložnost, pa ostajata. Pred dnevi je imela tudi, hm, lahko bi rekla skrivnostno bližnje srečanje s kačo.

Poleg navihancev v naši hiši zadnje pol leta prebiva tudi najmlajša prebivalka, kačja lepotica Nagini. Seveda je mačkonoma pobližje nikoli ne predstavljam, saj bi jo po vsej verjetnosti hitro zamenjala za kakšno migetajočo igračko (samo pomislim na vse tiste uboge slepce!). Pred nekaj časa je Maca zvečer za spremembo ponovno prišla obudit spomine, kako igleda prostor za vrati Uršine spalnice, kjer ima svoj eksotični kotiček tudi Nagini. Kosmatincev kačica do sedaj ni kaj prida zanimala. Spraševala sem se, če sploh vesta, da v stekleni škatli prebiva kaj živega! No, Maca je ovohala tudi dobri stari prostor za dremanje in se na moje začudenje kmalu po pasje dvakrat zavrtela v krogu, se prevrnila na hrbet in začela z obredom čiščenja tačk. Sama v sobi nisem nameravala ostati, zato sem ji zaželela lep počitek, ugasnila lučke na terariju in za seboj zaprla vrata. Čez kakšne pol ure sem se odpravila pogledat, ali vse še vedno štima. Kot veste, Maca rada v času moje podezelska-navihanca-macji-pustni-eksperimentodsotnosti pretakne tudi kakšno polico ali dve in vprašanje je, ali vse ostane na svojem mestu. Ko sem odprla vrata, je Maca v navalu panike planila iz nje in se prav zaskrbljeno ozirala nazaj proti terariju. Takoj sem vedela, da je bila vzrok Nagini, čeprav je ni bilo na spregled. Spraševala sem se, ali je Maca morda skakala po terariju in sklepala, da bi potemtakem tudi kača morala biti precej iz sebe. V nasprotju z mojim predvidevanjem pa je Nagini čez čas spokojno prilezla iz svoje votlinice brez znakov, da bi jo karkoli vznemirilo. Maca je še cel večer sumničavo hodila gor in dol po stanovanju in se kar ni in ni mogla umiriti. Očitno bo sedaj še manjkrat na obisku..

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar