Podeželska navihanca; Kako ustvarjalno uporabiti mačjo dlako

Nestanovitno vreme, ki iz minute v minute niha iz peklenske vročine v poplavne nalive, je naše podeželsko bivališče spremenilo v pravo mačje spalno naselje. Če je prevroče, ni mogoče početi nič drugega, kot spati, če je vreme slabo, pa smo na istem. Občutek imam, da bomo na tisto normalno, zmerno klimo, ko se muckom dejansko da nekaj početi, morali še malo počakati.

Močno sumim, da so prav ta nihanja v vremenu in temperaturi zaslužna tudi za to, da sta se naša mačkona ponovno začela guliti kot zmešana. Macina dlaka je, kot veste, tako ali tako ena sama velika uganka in vsakič znova se sprašujem, kdaj jo bom nehote spremenila v avtohtono brezdlako podeželsko mačko, pri Šmuelu pa je bil ta korak nazaj (ali pa naprej?) povsem nepričakovan. Ravnokar sem namreč poročala, da se je guljenje dlake ustavilo in mi prekrižalo načrte z oblikovanjem dlake v mini mačje figurice, se spomnite? No, vreme, ki se nekako ne zna odločiti, ali bi bila pomlad ali jesen, je očitno začutilo mojo razočaranost nad zamujeno priložnostjo in mi podarilo drugo priložnost!

Šmuela sem sprva razčesavala s prsti, a sem kmalu ugotovila, da je dlake veliko preveč, da bi jo lahko sproti zadrževala v roki in valjala v kroglice. To je pomenilo samo eno – končno je napočil čas za uporabo česalne rokavice! Čudno vreme mi je tu zelo priskočilo na pomoč, saj je bilo za Šmuela čisto prevroče, da bi se upiral česalni pripravi in je prepuščen usodi obležal na hladnih tlakovcih. Vsi idealni česalni pogoji so se nekako uspeli ujeti v nekakšno skorajda nedosegljivo popolnost in iz Šmuela sem načesala toliko dlake kot še nikoli. Končno sem imela dovolj potrebnega materiala, da bi lahko poskusila oblikovati svojo prvo mačjo figurico!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar