Podeželska navihanca; Kaj vse vključuje mačji luksuzni rezort

Zadnje dni ob pogledu na moja dva zadovoljno predoča mačkona premišljujem le, kako krasno je mačje življenje! Blazine na stolih, prijetna senca, horda človeških služabnikov, ki ti nudi kozmetične storitve, le dva koraka stran pa še posodica z vodo in vedno sveži briketi. Če to ni pravi mačji luksuzni rezort!

Navihanca sta že komaj čakala, da svoje dnevne dejavnosti prilagodita poletnemu času, in naposled se jima je želja le uresničila. Zadnjih nekaj kislih dni sta prebila prilepljena ob okno in proseče čivkala, naj ju že enkrat spustimo ven. Ko sem ju le uslišala, se je Maca podala novih lovskim dogodivščinam naproti (ja, slepci so spet aktualni), Šmuela pa zadnje dni komaj kaj vidim, saj se pride domov le »odštemplat«, da je z njim vse ok, potem pa kolikor se le da hitro še malo prigrizne in že ga njegove tri tačke ponesejo nazaj na svež zrak.

Šmuel v preteklem tednu spet s seboj domov prinesel skrivnostne rjave žužke. In to dva dni zapored! Zarečenega kruha se očitno res največ poje, saj sem še pred kratkim veselo najavila, da se z žužki letos na srečo še nismo srečali. Šmuel je po prevlekah puščal prava legla, jaz pa sem žužke pobirala kar s selotejpom – ugotovila sem, da je to najhitrejši način, pa še manj je verjetno, da bodo vmes pobezljali stran.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar