Podeželska navihanca; Jutranja reševalna akcija

Tako kot vsi ostali domači ljubljenčki po Sloveniji tudi podeželska navihanca Šmuel in Maca te dni brezskrbno uživata v pravem babjem poletju. Končno smo ga le dočakali in vsi si želimo, da bi z nami ostalo kar se da dolgo. Od sončenja na ravno prav toplih tlakovcih, lovljenja še zadnjih hroščkov in skakanja v kupe nagrabljenega listja se bo kar težko posloviti!

Z največjim veseljem vam sporočam tudi, da se projekt »mačnik« že počasi pomika na novo stopnjo. Material je že zbran in kmalu se bomo lahko lotili izdelave. Šmuel in Maca se mačnika že zelooooo veselita; te dni jima je zunaj na stolu pripravljena odejica, ki jo s pridom izkoriščata za poležavanje. Seveda je vedno bolj fino ležati na mehkem, kot pa zgolj na hladnem kovinskem stolu. Ko pa bo poležavanju namenjen mačnik, se s stoli nihče ne bo več obremenjeval. Močno upam, da bo mini mačja hišica pripravljena še preden se bo vreme sfižilo. Zaenkrat računam na to, da bo za izdelavo dovolj časa med jesenskimi počitnicami, ki nas čakajo že kar kmalu.

Maci sem končno uspela kupiti zdravilo za gliste! Sedaj ostaja samo še vprašanje, kako srborito kmečko muco prepričati v to, da zdravilo dejansko vzame. Ko sem bila v trgovini, sem se že kar malo prestrašila – mislila sem, da bo zdravilo v obliki tabletke, v škatlici pa se je nahajala kar malo strašljiva bela priprava, ki pa je zasnovana tako, da se muci zdravilo brizgne v gobček. Vse lepo in prav, toda predvidevam, da zdravilo nima ravno okusa po gurmanski mačji pašteti. Alternativni način je menda ta, da se zdravilo muci pomaže po tačkah, ona pa si potem tačke poliže. Toda slutim, da se bo pri Maci zataknilo ne glede na to, katerega od načinov izberem. Hkrati so me malo prestrašili tudi stranski učinki, ki naj bi bili reakcija na protein, ki se sprošča iz poginulih črvov. Bljak. Kakorkoli, Maco bo zdravilo počakalo do prihodnjega vikenda, saj jo po prejetju zdravila ne želim puščati same. Če bo bruhala, naj to naredi tako, da bom vedela!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar