Podeželska navihanca; Frfotajoče v jesen

Zloglasno -ber obdobje je v zadnjih dneh pokazalo vse svoje “čare” in nas prikrajšalo za pozno poletno užitkarjenje, ki smo ga bili deležni pretekla dva tedna. Verjetno mi ni potrebno posebej razlagati, kako te spremembe nisem sprejela z odprtimi rokami. Prej s kar se da tesno stisnjenimi in zaprtimi, pa se je vseeno uspela zvito pritihotapiti mimo, me dodobra premraziti, pregnati v škatle vse odprte natikače in v moj nos naseliti prve znanilce prehlada. Brezveze. Celo ježki so se odločili, da mi prehoda letnih časov letos ne bodo olepšali s svojimi obiski tako kot lani – kljub nastavljenim briketom so se odločili, da bodo sredi noči rajši brkljali po dvorišču, pripravljene pojedine pa so pristale v želodčku kdove katerega potepuškega mačkona… Moja mačja navihanca sočutno predeta in svoj vsakdan s travnikov selita nazaj med odejice.

Še dobro, da sem vam zadnjič obljubila, da tokrat malo čas zavrtim nazaj in vam opišem prigodo, od katere je sicer minilo že kar nekaj časa, a je tako hecna, da je nikakor ne morem izpustiti! Pravzaprav sem zelo vesela, da je prišlo do tega zamika, saj to pomeni, da se vsaj v mislih lahko še za nekaj časa vrnem v toplejše dni in jesensko turobo še malce odmislim.

Vnaprej vam povem, da vas s fotko, ki bi obeležila dogodek, spet žal ne morem razveseliti. Najboljše prigode se vedno zgodijo tako brzinsko hitro in spontano, da časa za iskanje telefona enostavno ni. Torej – vedno sem slutila, da bo do tega slej ali prej prišlo in naposled se je zares zgodilo. Kaj? To, da Macin ulov pobegne in divja po hiši, seveda! Maca se je nekega popoldneva kot ponavadi prišla pohvalit s svojo najnovejšo trofejo, tokrat je bil zopet na vrsti vrabček. Čim so vrata na terasi odprta, takoj izkoristi priložnost in ulov ponosno razstavi v jedilnici. Včasih ji vstop na najbolj zaželeno razstavno mesto uspem preprečiti, včasih sem prepočasna, kar se je zgodilo tudi tokrat.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar