Podeželska navihanca; Dočakali smo prašne kopeli

Ta dva tedna sta bila očitno namenjena drobnarijam, tako da sploh ne vem, kje naj pravzaprav začnem pisati! Verjetno še najbolje, da se držim standarda in po protokolu Podeželskih navihancev najprej obdelam večno temo vremena. 😉 Razveselilo nas je pravo poletno vreme in tako kot jaz sta tudi mačkona več kot navdušena. Dobesedno z danes na jutri sta preklopila na poletni urnik, preskočila pomlad, ko je nastavljanje soncu še prijetno, in kdo bi si mislil – danes se že iščejo hladna senčna zavetja.

Banijeva zajčja zgodba se je očitno naposled le pripeljala do konca. K sreči zaključek ni bil tako dramatičen, kot je bil v prvotni verziji. Ker je povzročal vse več preglavic, glodal vse, kar raste okrog hiše, in si za stranišče izbiral vsa najbolj nenavadna in tudi nepraktična mesta (blazine na stolih so bile sploh zaželene), smo sklenili, da je čas, da se od nas poslovi. Pripravili smo mu kar mačji boks in ga odpeljali nazaj domov. Ko bo ponovno obiskal svoja mačja kolega, jim bomo omogočili kratko snidenje, potem pa bomo postopek pač ponovili. Mačkona niti nista bila prav zelo prizadeta in sta njegov odhod sprejela povsem flegmatično. Ravno danes minevata točno dva tedna, odkar smo se poslovili, in Bani nas ni več obiskal. Morda pa je kakšne radovedne mucke našel kje bližje svojega doma…

Šmuel, končno svoboden kot ptička in osvobojen stalnega zajčjega nadlegovanja, se je končno lahko prepustil uživanju. Ponoči redno ostaja zunaj, zjutraj pa se prikrade komu v posteljo in se želi cartati. Ko vidi, da imamo ostali malo drugačen bioritem in postelje ravno zapuščamo, nekaj časa okleva, nato pa sklene, da je dobra družba vseeno pomembnejša od dopoldanskega drnjohanja in svoje ponočevanje zavleče še dolgo v dopoldanski čas. Res ne vem, od kod mu vsa ta energija!

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar