Podeželska navihanca; Avanturistični direndaj

Šmuel in Maca sta pretekla dva tedna na moje veliko začudenje prekinila tradicionalni poletni tempo in zagnala svoje avanturistične motorje. Nisem prepričana, ali običajnemu urniku lenarjenja še vedno štrene meša tista krasna rdeča polna luna ali pa je na delu že mlaj tega vikenda. Kdo bi vedel. Navihancema je pravzaprav popolnoma vseeno, kljub temu pa sem prepričana, da sta letošnji meteorski dež, ki je prav tako krasil nebo tega vikenda, izkoristila za željo po še kakšni navihani mačji avanturi.

Tempo zadnjih dveh tednov je bil zares nor in seveda sta ga občutila tudi naša dva mačkona, ki vselej z zanimanjem raziskujeta okolico domače hiše. Najprej so jima dneve popestrili delavci, ki so poskrbeli, da se je naš dovoz preoblekel v asfalt. Delovna veselica je trajala polne štiri dni in mačkona sta dogajanje opazovala z velikim zanimanjem. Ves direndaj je tako dobro tešil njuno mačjo radovednost, da enostavno nisem imela srca, da bi jima izdala, kakšen vpliv bo končni rezultat imel nanju. Vedela sem namreč, da smo z nenadno posodobitvijo močno spremenili tudi njuno najljubše igrišče. Dvoriščni makadam sta dolga leta s pridom izkoriščala za valjanje, prašne kamene masaže pa so bile na seznamu aktivnosti večkrat dnevno. Samo mislila sem si lahko, kako začudeno bosta strmela v tla, ki bodo kar naenkrat postala gladka in prav nič prašna. Dela so se zaključila, moja ugibanja pa so še kar visela v zraku. A mačkona sta me prijetno presenetila in dokazala, da niti tako drastična posodobitev ne more uničiti njunega užitkarjenja. Valjanje po asfaltu je očitno prav tako dobro, senčni deli so sploh krasni za popoldanska poležavanja, češnja na vrhu torte pa sta še vedno zaplati zemlje, kjer še ni na novo posajena trava. Tam so prašne kopeli seveda najbolj kvalitetne.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar