Obsedenost z vrečkami

Nekatere muce imajo zelo rade plastične vrečke in se jim resnično ne znajo upreti. Toda zakaj je temu tako? V resnici muc ne mika sama vrečka ampak vonjave, ki se v njej zadržujejo.

Muce imajo zelo dobro razvit čut za voh in obožujejo človeško hrano, četudi zanje ni najbolj priporočljiva. Lastniki domov prinesejo obilico okusnih dobrot, nato jih pospravijo iz vrečk in za sabo pustijo mamljive vonjave, ki premamijo njihove muce. Če opazite, da se je  vaša muca lotila lizanja vrečke ali jo celo žveči je to verjetno zato, ker ji vrečka resnično diši.

Muce, ki žvečijo plastične vrečke lahko imajo tudi zdravstvene ali zobozdravstvene težave. Kadar iz prehrane ne dobijo dovolj hranilnih snovi lahko to pokažejo tako, da poskušajo pojesti neužitne stvari. Obisk pri veterinarju bo pomagal pri ugotavljanju ali vaši mucki primanjkuje določenih mineralov in ali ima morda težave z zobmi.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri: