Nujni zdravstveni primeri, ki ne bodo počakali

Imeti žival je veliko veselje in hkrati velika odgovornost. Večina ljudi na žalost še zmeraj zlahka zanemari ali spregleda najbolj pogoste bolezni mačke in posledično ne poiščejo nujne veterinarske pomoči, dokler ni že prepozno. Potrebno se je zavedati, da je ogromno na videz mogoče nedolžnih težav lahko povezanih z življenje-ogrožajočo boleznijo in prelaganje iskanja pomoči lahko bolezen stopnjuje do nivoja, ko bolezen ni več ozdravljiva, podaljšuje pa tudi trpljenje vaše ljubljenke.

Potrebno se je zavedati, da je ogromno na videz mogoče nedolžnih težav lahko povezanih z življenje-ogrožajočo boleznijo in prelaganje iskanja pomoči lahko bolezen stopnjuje do nivoja, ko bolezen ni več ozdravljiva, podaljšuje pa tudi trpljenje vaše ljubljenke.

Bodite pripravljeni:

Nujni primeri se lahko pripetijo hitro in brez opozorila, a lastniki smo še zmeraj lahko pripravljeni na take situacije:

  • Vedno imejte prenosni boks za vašo mačko na lahko dostopnem mestu.
  • Telefonsko številko in naslov nujne (24-urne) veterinarske pomoči imejte vedno na mestu kjer jih boste zlahka našli v nujnem primeru.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Leia Komprej

Viri:
www.cat-world.com.au
islandcats.com