Noč čarovnic: Zakaj so črne mačke najboljše mačke?

Črne mačke so neuradne maskote noči čarovnic in ne glede na to, ali pri vas noč čarovnic praznujete ali ne, je sedaj najboljši čas, da omenimo, zakaj so prav črne mačke najboljše!

Mačke so si že splošno skozi zgodovino zagotovo prinesle veliko vraževernih ‘sovražnikov’, a večinoma zaradi nespametnih razlogov. V preteklosti so ljudje na primer mačje iztrebke navajali kot vzrok za mentalne bolezni, črne mačke pa naj bi bile najboljše prijateljice čarovnic ter prinašalke slabe prihodnosti. Verjeli so tudi, da so nekatere črne mačke čarovnice same, jih navajali kot utelešeno zlo ter jih uporabljali tudi kot pripomočke pri izganjanju hudiča in drugih obredih. Seveda sedaj vemo, da so te prisrčne kepice črne dlake vse drugo kot zlodejevi pomočniki, čeprav so še vedno največkrat ravno črne mačke tiste, ki najdlje ostanejo v zavetiščih brez ‘družine za vedno’ prav zaradi takšnih predsodkov.
Veliko ljudi pa žal ne ve, da so marsikje po svetu črne mačke pravzaprav prinašalke dobre prihodnosti in sreče.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Leia Komprej

Viri:
icatcare.org
www.thespruce.com
www.nylon.com
wallpapersproject.com