Nevarnosti v stanovanju, ki čakajo na vašo mačko

Čeprav nas odnos človeka do mačk mnogokrat razočara, nam pogled sosedove Pike, ki kuka v svet skozi okno, pričara upanje, da mačke vendarle postajajo vedno bolj cenjene in ljubljene od njihovih lastnikov. K temu zagotovo pripomore uspešno osveščanje od različnih društev za blaginjo živali in prostovoljcev, ki s srcem skrbijo za zapuščene mačke. Zunaj je veliko nevarnosti za naše mijavkajoče kepe, pa žal naivne lastnike izučijo tudi tragične izkušnje. Koliko se zavedamo nevarnosti, ki se lahko skrivajo za zidovi našega stanovanja?

Nevarnosti v stanovanju, ki čakajo na vašo mačko

Strupene sobne rastline

Prostoživeče in zunanje-notranje mačke zelo rade žvečijo travo, s katero si uravnavajo prebavo. Nagonsko sežejo po takšnih travah, ki za njih niso strupene. Mačkam, ki živijo le v stanovanju, pa so zanimive tudi rastline, ki so za njih škodljive. Morda jih pritegne vonj, sadeži, ki so lahko primerne igračke, ali zanimivo plapolanje listov ob prižganem ventilatorju.

Veliko sobnih rastlin je za naše kosmate ljubljenčke strupenih, zato je priporočljivo pobrskati po spletu, poiskati seznam nevarnih rastlin in pregledati, katere od naštetih krasijo naš dom. Sporne umaknite na mačkam nedostopno mesto, ali pa večkrat poškropite z limoninim sokom, nad katerim bodo mačke vihale nos. Ljubljenčku lahko ponudite primerno nadomestilo, kot je mačja trava, zadovoljstvo bo zagotovo obojestransko.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Kimi


Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–