Navajanje mačke na vožnjo v transporterju

Transporter je za kvalitetno življenje vaše mačke izjemnega pomena, saj ga boste uporabljali pri odhodih k veterinarju, pri obiskovanju prijateljev in družine ter navsezadnje tudi v nujnih primerih, ko boste morali mačko kar najhitreje spraviti iz stanovanja. Predstavljajte si, da vaše stanovanje gori, vaša mačka pa se iz strahu pred transporterjem trmasto skriva pod posteljo.

Pomembno je izbrati transporter, ki bo najbolj ugajal vaši mački. Ponavadi se najbolje obnese plastični transporter z odprto sprednjo stranjo ter odprtim vrhom, saj lahko tako mačko lažje postavimo v transporter, če se temu resnično upira.

Po izbiri transportnega boksa pa napoči čas, ko se mačka nanj navaditi. Upamo, da vam bodo pri tem v pomoč naslednji nasveti.

  1. Z navajanjem začnite, ko je mačka še mlada

Mlajše mucke se na splošno lažje prilagodijo na spremembe v njihovem okolju, zato, če imate to možnost, z navajanjem začnite čim prej. Ne ustrašite se, če ste posvojili starejšo mačko, saj se tudi te lahko privadijo na določene spremembe, morda bo le potrebnega malce več potrpljenja.

  1. Transporter naj bo mački vedno na dosegu

Če mačkam transporter pokažemo samo ob odhodu v zanje neprijetno situacijo, se bodo ob njegovi prisotnosti avtomatsko počutile slabo, saj bodo reagirale glede na pretekle izkušnje. Transporter naj bo ves čas na tleh in odprt, da lahko mačka vanj vstopa po volji in se tako ne bo počutila ujeta.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri:
www.vetbabble.com
www.catster.com
www.petfinder.com