Naučite mačko spati ponoči

Učenje nočnega spanja pravzaprav ni učenje, ampak prilagajanje mačkinega naravnega ritma s pomočjo dane ali odvzete pozornosti, interakcije ter spodbujanja k aktivnosti. Zadovoljna in utrujena mačka bo skrbnika ponoči verjetno pustila spati, še posebej, če bo vedela, da ji nočno razgrajanje in prošnje ne bodo prinesle dodatne pozornosti, hrane, ali izhoda iz hiše. Da to dosežete, storite naslednje:

  1. Priprava na mirno noč se začne že zjutraj.

Imejte mačko čez dan veliko ob sebi in jo spodbujajte k aktivnosti. Če ste veliko zdoma, ji priskrbite kvalitetne igrače in dovolj površin za gibanje (razmišljajte vertikalno!), ali pa razmislite o tem, če bi bila morda vesela prijatelja za igro. Bistvo je, da poskrbite, da mačka ne bo od dolgčasa večino dneva predremala. Mačke potrebujejo družbo in pozornost, da se počutijo dobro, zato je pomembno, da si za svojo ljubljenko vzamete čas. Tako se ne bo počutila zapostavljeno in vaše pozornosti ne bo iskala ponoči, aktivno dnevno življenje pa bo pripomoglo k dolgemu in trdnemu nočnemu spancu.

  1. Večer naj bo aktiven in igriv.

Čim več se igrajte z vašo mačko, če je le razpoložena, lahko tudi večkrat po nekaj minut. Uporabite igrače, ki oponašajo gibanje mišk in ptic, ali pa ga poustvarite sami. Mačke, ki rade lovijo, bodo vesele igre z žogicami ali kosmatimi miškami. Spravite jo v gibanje in ne odnehajte, dokler se ne utrudi. Po intenzivni igri se prileže obilna večerja in dolg spanec.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ana Ažman

Viri:
www.petmd.com
www.petmd.com
www.thesprucepets.com
www.wikihow.com
pets.webmd.com