Mucka Pepelka (brezrepa mucka z veliko sreče)

Ne, to ni še ena običajna zgodba o običajni mucki s povsem običajnim življenjem. To je zgodba o brezrepi muci s precej nenavadnim življenjem. Ob vseh njenjih dogodoviščinah sem se večkrat pošalila, da bi o njej lahko napisala knjigo. In glej ga zlomka, naša mačja pustolovka si je očitno res želela pristati v medijih.

Kako se je zgodba z Pepelko sploh začela? Od tega je že dobrih 7 let. Bil je povsem običajen dan, vsaj zame. Znova rešujem mačje sirote, poslušam zgodbe o zapuščnih muckah in jim iščem nove domove. Tudi ta dan ni bil nobena izjema. Prejmem klic, da so našli malo sivo siroto, ki rabi začasen dom. Srce se mi je kar trlo, seveda sem jo vzela pod svoje okrilje. Ko sem privič zagledala to neobogljeno sivo kepico, sem vedela, da bo njen začasni dom postal stalni. Čeprav tega nisem izgovorila na glas, sem čutila v srcu. Pri dnevi najinga spoznavnja so potekali v znamenju crklanja in vsesplošnega mačjega druženja. Bila je nekaj posebnega, pa čeprav se takrat tega še nisem zavedala …

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Lidija Puš