Muc Mejo: Moj drugi padec

Dragi moji bralci in prijatelji, spet sem tu. Mejo, se me še spomnite? Nor, sivo-beli mačkon, ki je pozabil razkriti pomemben podatek, kako sem pravzaprav postal Mejo.

Nekateri so predvidevali, da zaradi mojih rešiteljic, v resnici pa je moje ime čisto preprosto. Imenovali so me po nogometašu. Ja, prav ste prebrali. Vzdevek je bil lastnici tako zelo všeč, da mi je dala ime po njem. Pravi, da mi ime prav paše, saj je tudi Mejo bil zmeraj bil tako poseben igralec, kot sem jaz maček (verjemite, lastnica je velika nogometna navijačica in ve, kaj govori). Vem, da bi se strinjali, če bi me spoznali. Ker bi bili navdušeni, kako hitro se skrijem pod odejo in me ne najdete.

A vmes sem bil spet zelo izgubljen. Ker sem res maček, ki ima rad pustolovščino in ne gleda preveč televizije, sem veliko ljubezen našel na okenskih policah. Po ure in ure sem sedel in jih opazoval. Poznal sem jih po imenih, vedel, kdaj bo kateri prišel in jih čakal. Potem pa sem se, pri odprtem oknu in roleti, ki je bila na pol dvignjena, zapodil za golobom. Mogoče kakšno drugo letečo živaljo. Ne vem več … In naenkrat mi je zmanjkalo tal pod nogami, začutil sem bolečino in padel na ploščad drugega nadstropja.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Tri tedne po padcu sem skočil na več kot meter visoko omaro s čevlji in se skril med oblačila, da me ne bi našla. Spet je bilo vse po starem. No skoraj. Repka ne čutim, vem pa, da ga imam. In skrbim zanj z vso pozornostjo in nežnostjo.

Lastnica je vprašala zdravnika, kako to, da mi je uspelo vse to. Dobila je odgovor, da me je rešila njena ljubezen. In veste, ne bi se mogel bolj strinjati z njo. Sva dokaz, da ljubezen vse premaga, če le dovolj verjameš v čudeže.

Do prihodnjič. Pazite na svoje kosmate prijatelje in jim privoščite kak priboljšek (Mojca ful špara, ker baje ne sme pretiravat).

Vaš Mejo

Mojca Pepelnik