Mačke in človeška hrana

Mačke so podobno kot psi bitja, ki imajo drugačne prehranske potrebe kot mi ljudje, zato tudi ni vsaka človeška hrana primerna zanje. Seveda je potrebno biti previden tudi ob določeni vrsti človeške hrane, ki jo mačke lahko uživajo. V ta namen vam predstavljamo tipe hrane, ki jo mačke lahko uživajo in v kakšni obliki jih lahko postrežemo svoji mačji kosmatinki, da ji le-ta ne bo škodila. Prav tako pa vam predstavljamo tudi tipe človeške hrane, ki so lahko še posebej nevarne za naše mačje nadobudneže.

Mačke so podobno kot psi bitja, ki imajo drugačne prehranske potrebe kot mi ljudje, zato tudi ni vsaka človeška hrana primerna zanje.

Mačkam prijazna človeška hrana

Najbolj poznana mačkam človeška hrana so definitivno ribe, ki jih najdemo tudi v kupljeni mačji hrani. Ribe so dober vir beljakovin v prehrani in hkrati vsebujejo veliko omega-3 maščob. Preden pa ribe vključimo v mačjo prehrano, jih je nujno potrebno toplotno obdelati,saj se s tem izognemo možnosti okužbe s trakuljo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

VIRI:
https://petcentral.chewy.com
https://www.litter-robot.com
https://pets.webmd.com