Lahko mačka uporablja človeško stranišče?

Veteranski mačji skrbniki ste mačje stranišče gotovo očistili že več tisočkrat, vmes pa vas je morda prešinilo, ali mogoče obstaja kaka enostavnejša alternativa mačjemu stranišču. Že kratek obisk interneta nam razkrije kopico posnetkov, kjer so mačji skrbniki svoje kosmate kepice naučili uporabe človeškega stranišča. Vse lepo in prav, a nekaj dvomov vseeno ostaja – ali je tudi moja mačka sposobna tega, kolikokrat muce s posnetkov dejansko uporabijo stranišče in ali morda vseeno kdaj v kotu dnevne sobe pustijo kak uporniški rjavi kupček?

Plusi in minusi uporabe človeškega stranišča

Preden se lotimo straniščnega treninga je vselej dobro pretehtati pozitivne in negativne strani projekta. Najbolj očitna pozitivna točka je seveda jasna kot beli dan: nič več čiščenja mačjega stranišča in razkopanega peska. Mačkam naj bi to, da njihovi izločki potonejo pod vodo, celo ugajalo. Naravno svoje kupčke zakopljejo, da zakrijejo vonj, tu pa to delo v celoti opravi voda. Mačka bi v kopalnici imela tudi več manevrskega prostora.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar

Viri: