Koliko se mačke spominjajo?

Mačke in psi si zapomnijo kar nekaj stvari, med drugim, kje se nahaja njihova posodica za hrano in kdaj dobijo svojo večerjo, naučimo jih lahko tudi številnih trikov in pogosto nas presunejo presenetljive zgodbe o ljubljenčkih, ki najdejo pot domov. Kako dobro pa se krznene kepice spominjajo preteklega dogajanja na določen dan? Strokovnjaki menijo, da je spominjanje preteklih dogodkov odvisno od tega, kako uporaben je ta spomin za prihodnje življenje.

Mačji spomin

Mačke, podobno kot pse, odlikuje spominjanje podrobnosti, ki so pomembne za njihovo evolucijsko zgodovino. Zdi se, da imajo mačke izredno dober spomin za lov, kar potrjuje tudi Mikel Delgado, doktorski kandidat za psihologijo iz Berkeley-a (Univerza v Kaliforniji), ki je hkrati certificiran vedenjski strokovnjak za mačke.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Vir:
www.livescience.com