Kako zaposliti notranjo mačko, ko ste zdoma?

Skrbniki muc imamo svoje ljubljenke zelo radi in ko napoči čas, da odidemo od doma in muco čez dan pustimo samo, se pogosto soočamo s tesnobo in krivdo. Le kako se bo mačka znašla sama in preživela toliko časa v tišini in samoti? Ta občutek je še posebej izrazit pri skrbnikih notranjih mačk. Notranje muce nenazadnje res ne morejo celega dneva predremati in če jim mi ne priskrbimo dodatne zabave, si s pomočjo lončnic in zaves zabavo lahko hitro priredijo same. Kako torej poskrbeti, da bo tudi med našo odsotnostjo muca ostala zaposlena in ji ne bo dolgčas?

  1. Prostor za igro

Igre nikakor ne smete zanemariti niti takrat, ko vas ni doma, v ta namen pa morate poskrbeti tako za primeren prostor kot za igrače. Pri tem naj vas vodi misel, da izkoristite prostor in poskrbite za čim več raznolike zabave na čim manjšem prostoru.

Ko je mačka pripravljena na igro, je dobro, da tej dejavnosti namenite poseben prostor. Ni potrebno, da muco razvajate z lastno mačjo igralnico, popolnoma dovolj bo kot dnevne sobe ali prostor pod oknom, kamor namestite mačje drevo s praskalnikom. Prav tako lahko že samo opazovanje okolice skozi okno muco zabava več ur. V trgovinah za male živali je mogoče kupiti tudi poličke, ki se pritrdijo ob okensko polico in muci nudijo dodaten prostor, če pa ste dovolj spretni in radi poprimete za orodje, lahko svoji ljubljenki unikatno igralno površino izdelate kar sami. Na zunanjo stran okenske police lahko namestite ptičjo hišico – ta bo kljub kančku frustracije zagotovo pravi hit! V toplejših mesecih pa lahko, če vam stanovanje to omogoča, muci pripravite tudi z mrežo ograjen tunel, ki vodi iz hiše na balkon.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Urša Lesar

Viri: