Kako v vročih poletnih dneh zaščititi tačke svoje mačke?

Vstopili smo v vroči del leta, ko lahko asfalt zlahka doseže temperaturo 50 °C. Pri takšni temperaturi bi lahko na asfaltu ocvrli celo jajce. Čeprav bi se mnogim to zdelo zelo zabavno, si lastniki mačk ne želimo, da bi se, tako kot bi se ocvrlo jajce, ocvrle tudi blazinice naših kosmatink.

Kako v vročih poletnih dneh zaščititi tačke svoje mačke?

Hoja po zelo razgretih površinah lahko torej na mačjih blazinicah pusti hude poškodbe. Ker pa naše štirinožke preprosto ne morejo nositi čevljev tako kot ljudje, obstajajo drugi načini, kako se opeklinam izogniti, ki jih boste spoznali v nadaljevanju.

Izogibanje asfaltu

Če se boste izogibali asfaltu, se boste izogibali tudi poškodbam in opeklinam svoje ljubljenke. Mačke se bodo že same po sebi izogibale vročim površinam in bodo same skrbele za to, da se ne poškodujejo. Izogibajte se situacijam, ko bo morala mačka prečkati vroč pločnik. V primeru, da odidete na prosto, jo na tla spustite šele, ko prispete do travnate površine. Mački morata biti hrana in voda na voljo tako, da lahko mačka pride do njiju brez prečkanja pregretih površin.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Manca Novak

VIRI:

https://petkeen.com

——–

Ne želite nikoli več zamuditi novosti in koristnih informacij iz mačjega sveta? Potem bo Muckov klub pravi za vas.

Muckov klub je bil ustvarjen z mislijo na vse mačje lastnike, ki si želijo kvalitetnih informacij o negi, vzgoji in zdravju svojega mucka. 

Na muckov klub se lahko naročite TUKAJ >>>

——–