Kako privaditi mačko na izključno notranje bivanje

kako-privaditi-macko-na-izkljucno-notranje-bivanjeMačke so spretna in iznajdljiva bitja, katerih predniki so tisočletja spretno lovili svojo hrano in se branili pred nevarnostmi divjine. Vendar pa v mestnih in primestnih okoljih, kjer biva večina domačih mačk, nanje prežijo povsem drugačne nevarnosti, ki pa jim tudi neverjetni mačji instinkt ni vedno kos.

Gotovo se vam je že zgodilo, da ste zvečer svojo muco poklicali v stanovanje, pa vas je malo stisnilo pri srcu, ko ni takoj pritekla. Kaj če se ji je kaj zgodilo? Morda to pomeni, da je čas za premislek o tem, da bi svojo mačko privadili na izključno notranje bivanje. Tudi mačka, ki je prej imela prost izhod iz stanovanja, se namreč lahko pod določenimi pogoji privadi na prostorske omejitve. Potrebujete le nekaj časa, poguma in kakšen pripomoček za igro.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Ana Ažman

Viri:
www.petfinder.com
www.petfinder.com
indoorpet.osu.
www.humanesociety.org
www.cat-world.com
www.independent.co.uk