Kako mačko spodbuditi, da jé?

Nekatere mačke so že same po sebi bolj ješče, druge pa ne toliko. Delno je apetit živali odvisen tudi od trenutnega stanja; lahko se mačka slabše počuti, je pod stresom, ji je vroče… Vsekakor je pametno, da se jo potrudite spodbuditi, da poje vsaj nekaj hrane. V nadaljevanju, vam bomo povedali, kako se tega lotiti.

Zakaj je pomembno, da mačka jé?

Hrana za mačke, kakor za vsako žival, predstavlja vir energije. Zaradi hrane se lahko normalno giba, pa tudi normalno lahko delujejo vse ostale telesne funkcije – ledvice, srce, jetra, imunski sistem… Hrana igra ogromno vlogo tudi pri okrevanju, zato je takrat še posebej pomembno, da jé. Če se mačka slabo počuti, ponavadi izgubi apetit, brez hrane je vse bolj šibka in počasneje okreva, slabše počutje vodi do vse bolj zmanjšanega apetita… Kosmatinka se tako hitro ujame v začaran krog, ki izjemno oteži celoten proces okrevanja po bolezni, poškodbi, operaciji…

mačka noče jesti

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Sivka

Viri:

icatcare.org

www.preventivevet.com

www.thecatvet.co.uk