Kako mačko navaditi na povodec?

Mačka na povodcu za nekatere še v današnjem času predstavlja en velik nesmisel, a je za uporabo povodca pri mačkah veliko več koristi, kot si lahko nekateri sprva sploh mislijo. Zakaj in kako mačko navaditi na povodec, pa vam tokrat predstavljamo v spodnjem članku.

 

Zakaj mačko navaditi na povodec?

Zakaj bi mačko sploh navadili na povodec, kakšni so razlogi in ali so ti sploh smiselni? Mačke so radovedna bitja, ki izredno rade raziskujejo okolico okoli sebe. Vendar nimajo vse mačke iste priložnosti. Nekatere od njih živijo izključno v stanovanju ali v okolju, kjer je zanje prosto gibanje zunaj prenevarno. Iz tega razloga so mnogi lastniki pomislili na uporabo povodca.

S povodcem mački omogočite raziskovanje zunanjega okolja in ob tem skrbite za njeno varnost ter se izognete morebitnim nesrečam, ki lahko žival doletijo med raziskovanjem. Povodec pa ni koristen samo za varen sprehod zunaj, temveč tudi za dolga potovanja, obiske veterinarja in ob morebitni selitvi v drugo okolje.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

 

Vesna Kropf

 

VIRI:
www.anticruelty.org
www.thesprucepets.com
www.adventurecats.org